World Karate Federation (WKF)


World Karate Federation (WKF) är det internationella världsförbund vilket är erkänt av Internationella olympiska kommittén (IOK) och ansvarar för karaten ansökningar till olympiska spelen. Svenska karateförbundet är medlem i WKF.

I WKF kan endast medlemskapet erhålles en nationell organisation / förbund per land. Till WKF är anslutet över 180 nationer. WKF har utvecklat gemensamma regler för alla karatestilar. WKF anordnar junior och senior VM vartannat år.

Redan 1970 skapades det första världsförbundet , World Union of Karate-Do Organisations (WUKO) vilket 1990 blev WKF.

Trots att karate är världens i särklass största kampsport är karate ingen Olympisk sport även om karaten är godkänd av Internationella Olympiska Kommittén (IOK) . Vid 117:e IOK kongressen i juli 2005 fick karate mer än hälften av rösterna, men inte två tredjedels majoritet vilket krävs för att bli en officiell OS-sport. Vid IOK kongressen 2009 var karate en av fyra nya sporter som var aktuella för Olympiska Spelen 2016 men än en gång valdes andra sporter in.

Ordförande är Antonio Espinos, Spanien och Generalsekreterare är George Yerolimpos från Grekland.

Hemsida: www.wkf.netKarate passar alla,
gammal som ung, kille eller tjej. Du måste dock ha fyllt åtta år för att börja träna.


Klubbarna har nybörjare-, barn-, ungdoms- och vuxen- grupper,  i sin tur är uppdelade i bältesgrader för att träningen ska bli så effektiv som möjligt.
 

De flestas mål är svarta
bältet. Men för andra är
detta bara början.

Du börjar med kyu-grader och när du klarar ditt svarta bälte kallas det DAN-grader. Det finns även olika DAN varför du kan fortsätta träna och gradera dig hela livet.

 
 
 
         
SKÅNES KARATEFÖRBUND.
c/o GAK ENIGHET
Fagerstagatan 1, 214 44 Malmö.

  Ordförande Leif Almö
Email: almo [at] scandnet.com
  Drift av webbsida: ScandNet AB
För tekniska frågor om karate.se kontakta
webmaster [at] karate.se