Karate gör debut vid Olympiska Spelen i Tokyo 2020!

Vid Olympiska spelen 2020 i Tokyo kommer karate att vara med på det olympiska programmet. Karate är sedan många år godkänd som olympisk idrott, det vill säga godkänd av Internationella Olympiska Kommittén (IOC). Många trodde att redan 2013 skulle IOC välja in karate till Olympiaden 2020 men det var 9 augusti 2016 vid kongressen vid VM i Linz, österrike, som det blev klart. Att göra sin debut på OS-programmet 2020 i Tokyo är speciellt då karate har sitt ursprung i Japan.Visst är karate värd att vara med i Olympiska spelen, dels är karate världens i särklass största kampsport, dels utövas den i nästan alla länder i världen. Räknar man antal utövare är karate på plats 12 bland alla världens idrotter.

2013 var fjärde gången gillt för karaten, vid tre tidigare tillfällen har man varit utvalda av IOC som en av fyra sporter av vilka två blir utvalda. Denna gång kom karate med bland annat på grund av ändrade regler för vilka sporter som kan vara med vid Olympiska Spelen.
Karate passar alla,
gammal som ung, kille eller tjej. Du måste dock ha fyllt åtta år för att börja träna.


Klubbarna har nybörjare-, barn-, ungdoms- och vuxen- grupper,  i sin tur är uppdelade i bältesgrader för att träningen ska bli så effektiv som möjligt.
 

De flestas mål är svarta
bältet. Men för andra är
detta bara början.

Du börjar med kyu-grader och när du klarar ditt svarta bälte kallas det DAN-grader. Det finns även olika DAN varför du kan fortsätta träna och gradera dig hela livet.

 
 
 
         
SKÅNES KARATEFÖRBUND.
c/o GAK ENIGHET
Fagerstagatan 1, 214 44 Malmö.

  Ordförande Leif Almö
Email: almo [at] scandnet.com
  Drift av webbsida: ScandNet AB
För tekniska frågor om karate.se kontakta
webmaster [at] karate.se