ALLSIDIG TRÄNING OCH BRA MOTIONFå idrotter ger en mer allsidig träning än karate. Den som väljer att börja träna bara för att komma i form finner snabbt att karate är en sport där man tränar hela kroppen. Inte minst viktigt är att man använder vänster och höger sidor lika mycket vid all grundträning, det vill säga man slår, sparkar och blockerar med båda sidor. För många innebär detta dessutom att man tränar upp höger hjärnhalva det där lilla extra då man använder vänster sida av kroppen. Inte minst viktigt för barn och ungdomar när de skall träna upp koordination.I karate tränar man ofta maximalt under korta perioder. Detta innebär en bra anaerob träning vilket stärker hjärta, lungor och förbränner fett. Skillnaden mot exempelvis långdistanslöpning är att efterförbränningen höjs och man bygger även muskler.
Karate passar alla,
gammal som ung, kille eller tjej. Du måste dock ha fyllt åtta år för att börja träna.


Klubbarna har nybörjare-, barn-, ungdoms- och vuxen- grupper,  i sin tur är uppdelade i bältesgrader för att träningen ska bli så effektiv som möjligt.
 

De flestas mål är svarta
bältet. Men för andra är
detta bara början.

Du börjar med kyu-grader och när du klarar ditt svarta bälte kallas det DAN-grader. Det finns även olika DAN varför du kan fortsätta träna och gradera dig hela livet.

 
 
 
         
SKÅNES KARATEFÖRBUND.
c/o GAK ENIGHET
Fagerstagatan 1, 214 44 Malmö.

  Ordförande Leif Almö
Email: almo [at] scandnet.com
  Drift av webbsida: ScandNet AB
För tekniska frågor om karate.se kontakta
webmaster [at] karate.se