BÖRJA TRÄNA KARATE

Karate kan tränas av ALLA – killar och tjejer, oavsett ålder. Karate ger dig en mångsidig träning och du lär dig ett effektivt självförsvar. Samtidigt får hela kroppen bra träning både för kropp och själ, en träning du alltid har nytta av. Och det bästa av allt, du kan träna karate hela livet.

TUFF TRÄNING SOM PASSAR ALLA
Oavsett ålder kan du börja. De flesta klubbar har speciella grupper för barn, ungdomar eller vuxna. Speciellt som nybörjare är detta viktigt. Givetvis ökar tempot efterhand och teknikerna blir mer avancerade men hela tiden är det tuff träning med bestämda regler.

MOTION, STYRKA OCH SMIDIGHET
I vilken idrott tränar du och har tekniker där du använder hela kroppen? Och du använder både höger och vänster sida, det vill säga blockeringar, slag och sparkar tränas lika mycket med båda sidor. Dessutom ökar du din kondition, styrka och smidighet.
SJÄLVFÖRSVAR
Karate är den perfekta träningen för dig som helst inte vill attackera men kunna skydda dig själv eller andra om det behövs. Runt om i världen tränar även polis och militär olika kampsystem vilka har karate som grund.

STRESSHANTERING
De flesta lever i ett högt tempo. Även karate bjuder på högt tempo - men utvecklar positiv stress vilket är en förutsättning för att man skall uppnå balans.

TÄVLING
Vissa vill mäta sig med de bästa! Då väljer du att börja tävla. Men de flesta tränar karate enbart för att lära sig ett självförsvar och för motionens skull.

FÖRDELAR MED ATT BÖRJA TRÄNA KARATE:
Du kommer i form och få mer energi
...du känner dig friskare och reducerar stress
...du gå ner i vikt, ökar muskelstyrkan och din uthållighet
...du stärker din självkänsla
...du lär dig självförsvar, något du alltid kan ha nytta av

Här hittar du alla klubbar i Skåne

Karate passar alla,
gammal som ung, kille eller tjej. Du måste dock ha fyllt åtta år för att börja träna.


Klubbarna har nybörjare-, barn-, ungdoms- och vuxen- grupper,  i sin tur är uppdelade i bältesgrader för att träningen ska bli så effektiv som möjligt.
 

De flestas mål är svarta
bältet. Men för andra är
detta bara början.

Du börjar med kyu-grader och när du klarar ditt svarta bälte kallas det DAN-grader. Det finns även olika DAN varför du kan fortsätta träna och gradera dig hela livet.

 
 
 
         
SKÅNES KARATEFÖRBUND.
c/o GAK ENIGHET
Fagerstagatan 1, 214 44 Malmö.

  Ordförande Leif Almö
Email: almo [at] scandnet.com
  Drift av webbsida: ScandNet AB
För tekniska frågor om karate.se kontakta
webmaster [at] karate.se