KARATE SOM SJÄLVFÖRSVAR

Karate står för ”tom hand” och var från början ett självförsvarssystem utan vapen som utvecklades genom århundraden. Modern karate har självförsvar inbyggt i all träning men det krävs rätt tekniker för att kunna försvara sig om man hamnar i en kritisk situation.

ATT TRÄNA REALISTISKT
Man kan lära sig massor av självförsvarstekniker men utan att träna teknikerna realistiskt och kontrollerat mot en motståndare får man aldrig den rätta grunden. För det gäller att kunna tillämpa och utföra tekniken effektivt om man attackeras eller hamnar i en verkligt svår situation. Därför är det viktigt att även träna med motståndare i olika storlekar, kille eller tjej. Inte minst genom att lägga in stressmoment och intensitet i träningen tränat man upp förmågan att reagera rätt i en verklig situation. Nästan all självförsvarsträning sker utan handskar eller andra skydd på händerna. Allt för att skapa en så realistisk träning som möjligt.


KARATE TRÄNAS AV POLIS OCH MILITÄR
Det finns ett flertal olika kampsporter vilka tränas av militär och polis runt om i världen. De flesta tränar oftast mer än en kampsport. Det självförsvarssystem som tränas av de flesta är karate.

KARATE FÅR ALDRIG MISSBRUKAS
Alla klubbar i Skåne som tränar karate har självförsvarsträning med i sin utbildning. Karate får givetvis aldrig missbrukas varför det är viktigt att alla former av självförsvar följer de lagar och regler som gäller i samhället. Det vet din tränare.


Karate passar alla,
gammal som ung, kille eller tjej. Du måste dock ha fyllt åtta år för att börja träna.


Klubbarna har nybörjare-, barn-, ungdoms- och vuxen- grupper,  i sin tur är uppdelade i bältesgrader för att träningen ska bli så effektiv som möjligt.
 

De flestas mål är svarta
bältet. Men för andra är
detta bara början.

Du börjar med kyu-grader och när du klarar ditt svarta bälte kallas det DAN-grader. Det finns även olika DAN varför du kan fortsätta träna och gradera dig hela livet.

 
 
 
         
SKÅNES KARATEFÖRBUND.
c/o GAK ENIGHET
Fagerstagatan 1, 214 44 Malmö.

  Ordförande Leif Almö
Email: almo [at] scandnet.com
  Drift av webbsida: ScandNet AB
För tekniska frågor om karate.se kontakta
webmaster [at] karate.se