Skåneklubb åter Årets Idrottsförening
Vid Svenska Karateförbundets årsmöte i helgen i Stockholm blev Lunds Karateklubb för andra gången utsedd till ”Årets Idrottsförening”

Vid Svenska Karateförbundets årsmöte i helgen i Stockholm blev Lunds Karateklubb för andra gången utsedd till ”Årets Idrottsförening” bland förbundets a 331 klubbar. Skånes Karateförbund gratulerar pristagaren.

Nedan följer motiveringen:

”Lunds Karateklubb, som för andra gången får stipendium för Årets Idrottsförening, har visat att man långsiktigt satsar på föreningsutveckling under parollen Karate för Alla med träning och tävling för personer med funktionsnedsättningar såväl som på breddverksamhet för alla åldrar från barn till senior. Man har också bidragit starkt till förbundets övergripande satsning inom Parakarate och varit pionjärer inom att tillgängliggöra tävling för denna grupp, senast under 2018. Mot bakgrund av det långsiktiga engagemanget samt insatserna under 2018 tilldelas Lunds KK utmärkelsen Årets Idrottsförening 2018.”

Svenska Karateförbundet
Sarah W. Cedercrona
Generalsekreterare

På årsmötet representerades Skånes Karateförbund av Leif Almö, ordförande.
 

 

Klubbnytt | Datum: 2019-03-10

 
 

Karate passar alla,
gammal som ung, kille eller tjej. Du måste dock ha fyllt åtta år för att börja träna.


Klubbarna har nybörjare-, barn-, ungdoms- och vuxen- grupper,  i sin tur är uppdelade i bältesgrader för att träningen ska bli så effektiv som möjligt.
 

De flestas mål är svarta
bältet. Men för andra är
detta bara början.

Du börjar med kyu-grader och när du klarar ditt svarta bälte kallas det DAN-grader. Det finns även olika DAN varför du kan fortsätta träna och gradera dig hela livet.

 
 
 
         
SKÅNES KARATEFÖRBUND.
c/o GAK ENIGHET
Fagerstagatan 1, 214 44 Malmö.

  Ordförande Leif Almö
Email: almo [at] scandnet.com
  Drift av webbsida: ScandNet AB
För tekniska frågor om karate.se kontakta
webmaster [at] karate.se