Simrishamns Karateklubb "Årets Idrottsförening 2019”


Patrik Arehov, Simrishamns KK erhåller stipendiet av Svenska KF´s ordförande Urban Andersson. Foto: Leif Almö

För andra året i rad blev en skånsk karateklubb utsedd till ”Årets Idrottsförening. Vid Svenska Karateförbundets årsstämma 14 mars 2020 erhöll Simrishamns Karateklubb utmärkelsen "Årets idrottsförening 2019"! Förra året fick Lunds Karateklubb den åtråvärda titeln.

Svenska Karateförbundets motiveringen lyder:
"Denna klubb, som funnits i över 30 år, har genom progressivt arbete och medvetna strukturförändringar tagit sikte på framtiden och visat att man följer med i utvecklingen. Under 2019 har man bl.a. satsat på marknadsföring av karate och har ökat medlemsantalet avsevärt, utbildat nya instruktörer, startat tävlingsverksamhet och slussat in yngre generationer av förtroendevalda och ledare för att säkra föreningens organisation. Man har vidare satsat på jämställdhetsprojekt, skolsamverkan och integration. Vi anser att detta är ett mycket bra exempel på god verksamhet och vill därför ge utmärkelsen till Simrishamns Karateklubb".

Skånes Karateförbund gratulerar till välförtjänt utmärkelse!

Skåningar på årsmötet var förutom Patrik Arehov - Simrishamns Karateklubb även Skånes Karateförbunds ordförande Leif Almö och Edo Stejerer - Ippon Karateklubb, Helsingborg.

Se även Svenska Karateförbundets rapport från årsstämman:

https://www.swekarate.se/forbundsnyheter/forbundsstamman2020Karate passar alla,
gammal som ung, kille eller tjej. Du måste dock ha fyllt åtta år för att börja träna.


Klubbarna har nybörjare-, barn-, ungdoms- och vuxen- grupper,  i sin tur är uppdelade i bältesgrader för att träningen ska bli så effektiv som möjligt.
 

De flestas mål är svarta
bältet. Men för andra är
detta bara början.

Du börjar med kyu-grader och när du klarar ditt svarta bälte kallas det DAN-grader. Det finns även olika DAN varför du kan fortsätta träna och gradera dig hela livet.

 
 
 
         
SKÅNES KARATEFÖRBUND.
c/o GAK ENIGHET
Fagerstagatan 1, 214 44 Malmö.

  Ordförande Leif Almö
Email: almo [at] scandnet.com
  Drift av webbsida: ScandNet AB
För tekniska frågor om karate.se kontakta
webmaster [at] karate.se